Kategóriák
Pulyka Receptek

Sült pulyka

Hozzávalók:

  • 5,5 kg egész pulyka
  • 1 evőkanál só
  • 2 evőkanál margarin olvasztva
20 személyre – 1 adag. 12 – 15 dkg pulyka – Elkészítési idő: 15 perc
 

Elkészítési mód:

 
1. Melegítsük a sütőt elő 160 °C – ra
2. A pulyka belsőségeket eltávolítjuk, belsejét kimossuk, majd besózzuk.
3. A pulykát mellével felfelé tepsibe tesszük. Bekenjük az olvasztott margarinnal. Bőrét villával megszurkáljuk.
4. Mikor a pulyka pirulni kezd, lazán tegyünk fölé egy alumínium fóliát.
5. A pulykát kb. 3 és 1/2 – 4 és 1/2 óráig sütjük , hogy a belseje is jól átsüljön és megpuhuljon.
6. Mikor a pulyka megsült, kivesszük a sütőből és 15 percet pihentetjük mielőtt felszelnénk.

 
kep (474)

 

Tipp:

Mikor nagyméretű szárnyast sütünk sütőben, úgy bizonyosodhatunk meg arról, hogy az egész szárnyas átsült, ha a combja puha. A combhús sül leglassabban, ezért ha a mellehúsa már átsült, nem jelenti azt, hogy a combja is ehető.
 

1 adag megfelel:5 adag sovány húsnak
1/2 adag zsírnak
1 adag tápértéke:
Kalória 310
Kalória zsírból 138
Összes zsír 15 g
Telített zsír 5 g
Koleszterin 117 mg
Nátrium 284 mg
Összes szénhidrát 0 g
Élelmi rost 0g
Cukor 0 g
Fehérje 41 g

 

Forrás: macosz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük