Hozzávalók (4 személyre)
- 40 dkg gomba (kcal 160, CH 12),
- 20 dkg rizs (690,154),
- 2 db tojás (140, -),
- 10 dkg reszelt sajt (290, -),
- 2 dl energiaszegény tejföl (140, 4),
- csipet só, bors, apróra vágott zellerzöld, pici pirospaprika,
- 1 ek. olaj.
Elkészítése:
A gombát megtisztítom, vékony szeletekre vágom, és a hagymán a fűszerekkel együtt megpárolom. A rizst teflonedényben egy csipet vegetával előfőzöm. Tűzálló – vagy nagyobb teflon tepsibe rakok egy sor rizst, gazdagon megrakom a gombával, és a tetejére terítem a megmaradt rizst. A tejfölt elkeverem a tojásokkal, ráöntöm a rizsre és egyenletesen elsimítom. Megszórom a reszelt sajttal, és közepes lángon átforrósítom. Akkor kész, ha a sajt kissé olvadni kezd. Gyorsan elkészül, ezért ha tehetjük, csak frissen készítsük.
Forrás: macosz.hu