Kategóriák
Receptek Vegetáriánus

Zöldséges gombaleves zabpehellyel

Hozzávalók 4 főre:

  • csiperke 25 dkg
  • sárgarépa 7 dkg
  • zabpehely 6 dkg
  • zabliszt 4 dkg
  • petrezselyemgyökér 4 dkg
  • karalábé 3 dkg
  • napraforgóolaj 2 ek.
  • zeller 24 g
  • vöröshagyma 1 kis fej
  • só, borsikafű
  • petrezselyemzöld 1 csokor

pic (79)
Elkészítés: Az olajon átfuttatjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott zöldségeket a gomba kivételével, és megpároljuk. Ha félig megpuhult a zöldség, lepirítjuk a gombával együtt. A zabliszttel meghintjük, átpirítjuk, fölengedjük vízzel. Beleszórjuk a zabpelyhet és ki forraljuk. Sózzuk, borsikafűvel, apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.
Szénhidráttartalom: 21,9 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük