Hozzávalók 4 főre:
- csiperke 25 dkg
- sárgarépa 7 dkg
- zabpehely 6 dkg
- zabliszt 4 dkg
- petrezselyemgyökér 4 dkg
- karalábé 3 dkg
- napraforgóolaj 2 ek.
- zeller 24 g
- vöröshagyma 1 kis fej
- só, borsikafű
- petrezselyemzöld 1 csokor
Elkészítés: Az olajon átfuttatjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott zöldségeket a gomba kivételével, és megpároljuk. Ha félig megpuhult a zöldség, lepirítjuk a gombával együtt. A zabliszttel meghintjük, átpirítjuk, fölengedjük vízzel. Beleszórjuk a zabpelyhet és ki forraljuk. Sózzuk, borsikafűvel, apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.
Szénhidráttartalom: 21,9 g