Kategóriák
Receptek Vegetáriánus

Juhtúrós-lilahagymás kuszkusszal töltött kápia paprika

Ezt az ételt fogyaszthatjuk önmagában, előételként, vagy akár köretnek is.
pic (265)
 
Hozzávalók 2 személyre:
-15 dkg kuszkusz
-300 ml zöldség alaplé
-100 g juhtúró
-120 g tejföl
-10 dkg lilahagyma
-3 db kápia paprika (25 dkg)
-só, frissen őrölt színes bors
-olíva olaj
pic (266)
 
Elkészítés:
A kuszkuszt forrázzuk le a zöldség levessel, és fedjük le. Hagyjuk állni 12-15 percig, majd villával keverjük át. Adjuk hozzá a juhtúrót, a tejfölt, az apróra vágott lilahagymát és ízesítsük sóval, borssal. A paprikákat mossuk meg, csumázzuk ki és vágjuk félbe. Távolítsuk el a magokat, és a nagyobb ereket vágjuk ki belőle.
Töltsük meg a kuszkusszal és sorakoztassuk őket kiolajozott tepsibe.
A tetejét spricceljük meg olíva olajjal, és előmelegített forró sütőben addig süssük, míg a teteje színt kap.
Jó étvágyat 🙂

A receptet és a fotókat köszönjük Hortobágyi Annának!
http://kakukkfu-hortobagyianna.blogspot.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük