Kategóriák
Életmód

Cukorbetegséget okozó ételek Miattuk alakul ki a cukorbetegség! Minden idők 4 legveszélyesebb étele

Iktasd ki őket az étrendedből, ha nem akarsz cukorbeteg lenni! November 14. minden évben a cukorbetegek világnapja. Mivel a diabéteszes betegek száma évről évre növekszik hazánkban, és az előrejelzések szerint 2025-re Magyarország 10%-a cukorbeteg lesz, különösen nagy hangsúlyt kell helyezni a megelőzésre. Az alábbi galériában összegyűjtött élelmiszerek fogyasztását mindenképpen minimalizálnod kell, ha szeretnéd elkerülni a krónikus betegséget.

Nem csupán a kólát kell mellőznöd, ha szeretnéd megelőzni a cukorbetegsége! Más ízvilágú szénsavas, cukros üdítőkre ugyanis igaz, hogy indokolatlanul nagy mennyiségű cukrot tartalmaznak, miközben ásványi anyag- és vitamintartalmuk elenyésző. Hasonló a helyzet az energiaitalokkal is. Ezeket a folyadékokat cseréld egyszerűen vízre, esetleg édesítés nélküli teákra.

kep (54)

Ha édességre vágysz, az utolsó, ami eszedbe jut, az a színes cukorka legyen. Ezek a nyalánkságok mindössze cukrot és egyéb adalékanyagokat – mesterséget színezéket, állományjavítókat – tartalmaznak. Fogyasztásukat követően a vércukorszint hirtelen emelkedik meg, majd ugyanilyen gyorsan vissza is zuhan. Ez az ingadozás pedig hosszú távon megviseli az inzulint termelő hasnyálmirigyet, és cukorbetegség kialakulásához vezet.

kep (55)

Sajnos nem csupán a cukorban gazdag ételek, hanem a fehér liszttel készült, cukrozott finomságok is növelik a diabétesz esélyét. A rosttartalom nélküli fehér liszt ugyanis éppúgy hat a vércukorszintre, mint a finomított cukor. Sajnos nem csak az adalékanyagban és tartósítószerben bővelkedő tartós süteményekről mondható ez el, a nagyi fehér lisztes, cukrozott fánkja is tiltólistára kerül.

kep (56)

A müzli, illetve gabonapehely első hallásra az egészséges reggeli szinonimájának hangzik, ám érdemes átböngészned a csomagoláson az összetevők listáját. Ha az első helyek valamelyikén látod feltüntetve a cukrot, glükózszirupot és más hasonló cukorszármazékot, nem biztos, hogy érdemes ezzel sokkolnod reggel – az éppen csak ébredező – anyagcserédet.

kep (49)

Forrás: www.femina.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük