Kategóriák
Desszert Receptek

Karácsonyi diabetikus gyümölcskenyér

Hozzávalók:

  • 26 dkg teljes kiörlésű tönkölyliszt,
  • 1 tk. sütőpor,
  • 1 tk. szódabikarbóna,
  • 2 tk. Őrölt gyömbér,
  • csipetnyi só,
  • 12 dkg vaj,
  • 2 db tojás,
  • 2 db alma,
  • 2 db sárgarépa,
  • 15 dkg durvára vágott dió,
  • 0,8 dl frissen facsart narancslé,
  • reszelt narancshéjkep (59)

 
Elkészítés:

Béleljünk ki alufóliával egy 23 cm hosszúságú gyümölcskenyérformát úgy, hogy a fólia szélei túllógjanak. Vajazzuk ki. Szitáljuk tálba a lisztet, tegyük hozzá a fűszereket, a sütőport és a szódabikarbónát, adjuk hozzá a sót. Mindezt dolgozzuk össze a vajjal és a tojásokkal. Reszeljük le az almát, és a sárgarépát. Keverjük bele a tésztába az almát, a sárgarépát, a diót, a reszelt narancshéját, és a narancslevet. Dolgozzuk össze ismét alaposan. Simítsuk a formába a masszát, és 170 fokon 65-70 percig süssük. Ezután hagyjuk még hűlni a formában kb. fél órát, majd emeljük ki a fólia kilógó szegélyénél fogva. Várjuk meg, míg teljesen kihűl. Konyharuhába tekerve több napig is eláll.

Forrás: www.macosz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük