Kategóriák
Pulyka Receptek

Spagetti pulyka húsgolyókkal

Hozzávalók:

8 személyre 1 adag: 3/4 csésze tészta, 1 csésze szószos húsgyolyóval (kb. 2-3 húsgolyó) Elkészítési idő: 1 óra 15 perc
 

  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma, áttörve
  • 25 dkg marinara tésztaszósz
  • 75 dkg sovány daráltpulyka
  • 1 tojás
  • 1/3 csésze reszelt parmezán sajt
  • 1/4 csésze petrezselyem, összevágva
  • 1/3 csésze zsemlemorzsa
  • 1,5 teáskanál szárított vágott vöröshagyma
  • 35 dkg  tészta
kep (433)

  1. Egy nagy serpenyőben közepes lángon felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a fokhagymát és 1/2 percig sütjük, majd hozzáöntjük a tésztaszószt.
  2. Egy közpepes tálban összekeverjük a kimaradt hozzávalókat a tészta kivételével. a húsból kis golyócskákat formázunk (kb. 30 húsgolyót).
  3. A húsgolyókat beletesszük a szószba. Felforraljuk. Takarékra vesszük a lángot. lassú tűzön 1 óráig főzzük. Időnként megkeverjük.
  4. A tésztát a flehasználási javaslat alapján só nélkül megfőzzük. Leszűrjük.
  5. A szószos húsgolyókat tésztával tálaljuk.

 
1 adag megfelel:
2 és 1/2 adag keményítőnek, 3 adag zöldségnek, 2 adag sovány húsnak.
1 adag tápértéke:
Kalória: 368; Összes zsír: 7 g; Koleszterin: 57 mg; Nátrium: 778 mg; Összes szénhidrát: 54 g; Fehérje 23 g.
Forrás: macosz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük