Hozzávalók:
8 személyre 1 adag: 3/4 csésze tészta, 1 csésze szószos húsgyolyóval (kb. 2-3 húsgolyó) Elkészítési idő: 1 óra 15 perc
- 1 teáskanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma, áttörve
- 25 dkg marinara tésztaszósz
- 75 dkg sovány daráltpulyka
- 1 tojás
- 1/3 csésze reszelt parmezán sajt
- 1/4 csésze petrezselyem, összevágva
- 1/3 csésze zsemlemorzsa
- 1,5 teáskanál szárított vágott vöröshagyma
- 35 dkg tészta
- Egy nagy serpenyőben közepes lángon felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a fokhagymát és 1/2 percig sütjük, majd hozzáöntjük a tésztaszószt.
- Egy közpepes tálban összekeverjük a kimaradt hozzávalókat a tészta kivételével. a húsból kis golyócskákat formázunk (kb. 30 húsgolyót).
- A húsgolyókat beletesszük a szószba. Felforraljuk. Takarékra vesszük a lángot. lassú tűzön 1 óráig főzzük. Időnként megkeverjük.
- A tésztát a flehasználási javaslat alapján só nélkül megfőzzük. Leszűrjük.
- A szószos húsgolyókat tésztával tálaljuk.
1 adag megfelel:
2 és 1/2 adag keményítőnek, 3 adag zöldségnek, 2 adag sovány húsnak.
1 adag tápértéke:
Kalória: 368; Összes zsír: 7 g; Koleszterin: 57 mg; Nátrium: 778 mg; Összes szénhidrát: 54 g; Fehérje 23 g.
Forrás: macosz.hu