Hozzávalók 4 főre
- 4 db alma
- 100 g mag mix
- 2 szem szárított füge
- 10 db aszalt szilva
- 10 db aszalt sárgabarack
- 3 evőkanál zabpehely
- 2 evőkanál barna cukor
- 1 narancs héja
- fél narancs leve
- 4 teáskanál méz
Elkészítés:
Az almákat alaposan megmossuk. Közepüket kiszedjük úgy, hogy alulról felfelé szélesedő lyukat kapjunk. A töltelékhez a szárított gyümölcsöket apróra vágjuk, egy tálban összekeverjük a cukorral, a zabpehellyel, a narancs héjával és levével. Az almákat egy kisebb tepsire helyezzük, közepükbe nyomkodjuk a tölteléket, és tetejükre is halmozunk belőle. Mindegyik almára egy teáskanálnyi mézet csurgatunk. 75 ml vizet öntünk a tepsi aljára és mehetnek is az almák a sütőbe. 180 ºC-on kb. 30 percig sütjük (légkeveréses álláson). Tálaláskor meglocsoljuk az almákat a tepsi alján összegyűlt mézes-gyümölcsös sziruppal.
Forrás: www.cukormentes.hu