Kategóriák
Receptek Vegetáriánus

Töltött-sült alma

Hozzávalók 4 főre

  • 4 db alma
  • 100 g mag mix
  • 2 szem szárított füge
  • 10 db aszalt szilva
  • 10 db aszalt sárgabarack
  • 3 evőkanál zabpehely
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 narancs héja
  • fél narancs leve
  • 4 teáskanál méz

kep (61)

Elkészítés:

Az almákat alaposan megmossuk. Közepüket kiszedjük úgy, hogy alulról felfelé szélesedő lyukat kapjunk. A töltelékhez a szárított gyümölcsöket apróra vágjuk, egy tálban összekeverjük a cukorral, a zabpehellyel, a narancs héjával és levével. Az almákat egy kisebb tepsire helyezzük, közepükbe nyomkodjuk a tölteléket, és tetejükre is halmozunk belőle. Mindegyik almára egy teáskanálnyi mézet csurgatunk. 75 ml vizet öntünk a tepsi aljára és mehetnek is az almák a sütőbe. 180 ºC-on kb. 30 percig sütjük (légkeveréses álláson). Tálaláskor meglocsoljuk az almákat a tepsi alján összegyűlt mézes-gyümölcsös sziruppal.

Forrás: www.cukormentes.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük