Hozzávalók:
- 20 dkg sonka
- 10 dkg gomba
- 20 dkg zöldborsó
- 20 dkg rizs
- 3 ek. étolaj
- 3 dkg reszelt sajt
- só, bors
Elkészítés:
A kockára vágott gombát olajban megpirítjuk, hozzátesszük a kockára vágott sonkát, kissé együtt piríthuk, majd hozzákeverjük a már külön megfőzött zöldborsót. Az előfőzött rizst szokásos módon elkészítjük, és hozzákeverjük a megpirított sonkát és a gombát, zöldborsót, borssal, vágott petrezselyemmel ízesítjük, hozzáadjuk a reszelt sajt egy részét, gyorsan, melegen jól összekeverjük és forrón tálaljuk. Tetejét megszórjuk a maradk sajttal. Sonka helyett kisebb kockára vágott párizsival is készülhet.
Energia: 393 kcal
Szénhidrát: 47 g
Forrás: macosz.hu