Kategóriák
Receptek Sertés

Sonkás rizs

Hozzávalók:

  • 20 dkg sonka
  • 10 dkg gomba
  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg rizs
  • 3 ek. étolaj
  • 3 dkg reszelt sajt
  • só, bors
kep (471)

Elkészítés:

A kockára vágott gombát olajban megpirítjuk, hozzátesszük a kockára vágott sonkát, kissé együtt piríthuk, majd hozzákeverjük a már külön megfőzött zöldborsót. Az előfőzött rizst szokásos módon elkészítjük, és hozzákeverjük a megpirított sonkát és a gombát, zöldborsót, borssal, vágott petrezselyemmel ízesítjük, hozzáadjuk a reszelt sajt egy részét, gyorsan, melegen jól összekeverjük és forrón tálaljuk. Tetejét megszórjuk a maradk sajttal. Sonka helyett kisebb kockára vágott párizsival is készülhet.

Energia: 393 kcal

Szénhidrát: 47 g

Forrás: macosz.hu